2011. január 29., szombat

Az amerikai kapcsolat - brownie


Amerikai házat amerikai sütivel illik ünnepelni, nem?

Végülis, mindegyis...

Hű, mit is akartam írni?

Ja, megvan! Iván sütött nekem brownie-t, amikor átmentem hozzá Napozz Holddalt nézni (alapmű, kötelező). Rájöttem, hogy ilyet nekem is kell sütnöm, annnnyira csokis, hmmmmmmmmmmmm.

Receptkeresés egyszerű volt, amerikai sütit amerikai konyhai nagyasszonynál kell keresni (tudjátok, az exférjem exfőnökének exnője), hamar meg is találtam itt. Nem igényel bonyolult hozzávalókat, komolyabb időt vagy szaktudást. Csokit vajjal és kakaóporral vízgőz fölött összeolvasztani, tojást cukorral és vaníliakivonattal összekeverni, hozzáadni az olvasztott csokis cuccot, majd belekeverni a liszt - só - sütőpor kombót, az egészet elegyengetni a kivajazott tepsiben és mehet is a sütőbe. MS szerint 35 percet kell sütni, ez felejtős, nekem 20 perc alatt is sikerült kiszárítanom.

Bár autentikus források szerint (mint például McDonald's vagy Burger King) a browniet vaníliafagyival kell szervírozni, én úgy döntöttem, hogy téliesítem a dolgot, és forró meggyszósszal fogom tálalni.

A meggyszószt a korábbi Moha-recept alapján csináltam: 2 üveg meggybefőttet kis vízzel, citromhéjjal, cukorral és fahéjjal felfőztem, belekevertem másfél deci vízben feloldott keményítőt és már kész is volt, mehetett a browniera.

Kellett is egyébként a szósz rá, mert a sütés során sikerült kissé kiszárítanom. Valahogy én mindig úgy képzeltem a browniet, hogy puha, sőt belül kicsit folyós kell legyen. Tesztelőbrigádom szerint nem. Szerintetek?

Meggyszósszal és á la natur:

1 megjegyzés:

  1. A brownie-nak tudtommal nem kell belül folyósnak lennie, szóval tökéletesre csináltad. :-)

    Egyébként a Burger Kingben régen tök jó brownie-t csináltak, de mostanra teljesen megváltoztatták, és nagyon elcseszték. :-(

    VálaszTörlés