2011. szeptember 22., csütörtök

Lófej torta - nem a Keresztapa mintája alapján :)

Adél ötödik születésnapjára lófej tortát kért. Természetesen jöttek rögtön a megjegyzések, hiszen a lófejről mindenkinek a Keresztapa jut eszébe - és akkor itt és most megnyugtatnék mindenkit, hogy drága kislányomnak természetesen nem azt a motívumot sütöttem meg.

Suzi hozott nekem barna és fekete marcipánt, összesen majdnem egy kilót használtam fel a torta beborítására.

Úgy terveztem, hogy hétfő este megsütöm a tésztát, kedden pedig összeállítom és bevonom, hogy szerdán már csak odaadni kelljen. Természetesen hétfő este olyan fáradt voltam, hogy nem tudtam már nekiállni a sütésnek, így maradt minden kedd estére. Azt kell hogy mondjam, profizmusom netovábbja, hogy este fél 8-kor kezdtem neki a tortának, és 10 órára a képek a facebookon voltak, a konyha pedig ragyogott. Sőt, amíg sült a tészta, még ki is teregettem. Hát nem csodálatos? :)

Jól bevált módszerektől nem szívesen térek el: ezúttal is Sacher tortát sütöttem, mert gyors, egyszerű és jól formázható. A lovacska kislány-ajándékhoz méltóan díszeket és csillámot kapott a sörényébe, ezen természetesen össze is kaptak gyorsan a gyerekek, hogy kinek jut vagy nem jut pillangó a paci sörényéből.

És akkor jöjjön két kép, egy az ünnepelttel, egy pedig maga a torta:


2011. szeptember 18., vasárnap

Keksz-hegyek

Mivel lassacskán pozíciót váltok a cégnél, itt az ideje, hogy a régi kollegákat kiengeszteljem, az újaknál meg bevágódjak, így hát sütöttem egy nagy adag kekszet.

A recept innen való, én az oldal alján lévő utolsó mellett döntöttem. Dupla adagot sütöttem, egy teljes adag kakaósat, egy fél gyömbéreset és még egy fél kávésat.

A cukrot a tojással és a vajjal kikevertem, hozzáöntöttem az ízesített liszthez, összegyúrtam, majd kinyújtottam és kerekre szagattam, végül sütőbe toltam kb 10 percre. A kávéshoz a kávét nem a liszthez adtam, hanem a vajas-cukros masszához.

Túl sok magyarázni valót nem kíván, beszéljenek inkább a képek (na meg holnap a kollegák):

A porcukorba forgatott csokis


A gyömbéres


Egy kávés egy csokissal együtt sütve


A kávés


Összesen ennyi lett....


Chemical bird, mert Robi porszívó-ügynöknek állt


Mielőtt a mai sütésem posztolásába kezdenék, egy elmaradást kell pótolnom, sütöttem ugyanis egy tortát már vagy két hete, ami időhiány miatt nem került itt bemutatásra.

Nos, az úgy volt, hogy volt nekünk egy szuper tímlídünk, akinek már sütöttem egy tortát. Nemrég azonban előléptették, így már nem a mi csodás főnökünk, hanem porszívó ügynök (na jó, azt hiszem hivatalosan sales relationship managernek hívják, de attól nekünk már csak porszívó ügynök marad - és persze az ez én bűnöm, én ragasztottam rá ezt a kedves nevet, ami a kollegák tetszését gyorsan elnyerte).

Természetesen tartottunk egy kis búcsú-bulit, amire különleges tortával készültem, csapatunk jellegzetes motívumát, a chemical bird-öt sütöttem meg, Robira szabva - értsd, szép nagy orral. A chemical bird beállást nem tudom másképp illusztrálni, mint egy fotóval (amíg a rajta jelen nem lévők le nem szedetik a blogról), maga a beállás és Chemical Bird elnevezés pedig egy alkoholtól nem mentes csapatbulin született meg.


A torta 3 sacherből és egy üveg baracklekvárból készült, a tetejére narancssárga marcipán borítás került. Ízre az eddig legjobban sikerült torta lett, formáját tekintve pedig az egyik legnehezebben szállítható formájú lett :)