2011. december 21., szerda

Dani kívánságlista 1) - Kókuszgolyó


Daninak volt néhány kívánsága a karácsonyi sütiket illetően, az egyik ilyen a kókuszgolyó volt. A receptet a darált kekszes zacskó hátoldaláról néztem, gondoltam, ha már van ott egy, minek kutassak a neten?

Dupla adagot számoltam, és arra készültem, hogy bele fogunk fulladni a kókuszgolyóba - nem így történt.

80 deka darált kekszbe elkeverünk elvileg ugyanennyi porcukrot, de szerintem akkor ehetetlenül édes lesz, úgyhogy én nagyjából fele adagot tettem bele, azaz 40 dekát. Adunk hozzá 20 deka diót, 8 deka kakaóport, 2 citrom levét és lereszelt héját. A citrom mennyiségét nem csökkentettem, aminek az lett az eredménye, hogy a gyerekek nem tömik két pofára, hanem egész helyes kis mennyiségeket esznek, hagyva belőle drága szüleiknek is. Vissza a recepthez: 40 deka margarint megolvasztunk kb 12 ek tejben, majd hozzáöntjük a szárazanyaghoz és tésztává gyúrjuk. Nekem ennyi folyadékkal nem állt össze, úgyhogy feljavítottam még egy kis tejjel és némi Bacardi rummal.

Ha összeállt a tészta, golyócskákat gyúrunk belőle, majd kókuszreszelékbe forgatjuk őket. Csináltam óriás méretűeket is, mert Dani így szereti, de készültek aprók is, a gyerekek kedvéért.

2 megjegyzés:

  1. Fú ez egy fura recept. De ettől még lehet jóóó :) Nekem rumos meggy is kéne a közepébe.

    VálaszTörlés
  2. Boci, rum van benne, ha csak felnőtteknek készült volna, többet is tettem volna bele. Meggyel meg nem akartam vacakolni, bár Dávid többször is kérte. Talán majd legközelebb :)

    VálaszTörlés