2010. március 18., csütörtök

Torták félúton


Miután tegnap elkészültek a muffinok, ma nekiláttam Dávid tortáinak. Végeredményben két torta lesz, de útközben négyet kell csináljak. Dávid ugyanis egy rendőrautós tortát kért, ez egy kisebb torta lesz, csupa csoki: csokis piskóta csokis krémmel bevonva. Valahogy így néz ki most, a marcipánbevonás előtt. Nem sok látszik belőle, az igazi formáját majd holnap kapja meg, amikor bevonom. Persze Dávid rettentő türelmetlen, folyton leskelődik, hogy hol tartok, kész van-e már, de trükkös vagyok, nem fogok lebukni :)


A másik torta, ami tulajdonképpen három torta, egy kukac lesz. Az ötlet a kisgyerekesek által jól ismert Anna-Peti könyvből való, de egy kicsit másképp csinálom.
A kukac szelvényei különböző torták lesznek: csokis piskóta eperkrémmel, sima piskóta csokis krémmel, a harmadik pedig egy puncstorta. A kukac fejét a puncstorta töltelékéből formáztam, mert kicsit sok lett a töltelék. Sőt, még így is van a konyhában egy nagyobb tállal belőle, remélem, Dani vagy Öreg majd megeszik :)

Holnap jön a legjobb rész: bevonom őket marcipánnal, és megkapják a kis kiegészítőiket: a rendőrautó szirénát, a kukac csápot és lábakat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése