2010. május 9., vasárnap

Vár vagy kastély?

Zsuzsi barátnőméknél bográcsozós buli volt ma, természetesen bevállaltam, hogy sütök egy tortát desszert gyanánt. Négy család tizenegy gyerekkel, úgyhogy monstrum tortát készítettem, olyat, ami minden gyereknek tetszik - így döntöttem a vár mellett.

Az alapja sima piskóta volt 20 tojásból, csokikrémmel, a tetejére egy kisebb torta jött, ez egy Sacher torta volt (Zsuzsitól kaptam a receptet, és már Férjem szülinapjára készített tortánál is nagyon bevált). A bástyák citromtorták voltak, tetejére a kúpot lekvárral masszává gyúrt piskótadarabokból csináltam úgy, hogy celofánnal bélelt kávéscsészéket tömtem meg, éjszakára ment a hűtőbe, reggelre szépen összeállt.

Az egészet marcipánnal vontam be, díszítésként pillecukrot és tutti fruttit (vagy nem is tudom, ma mi a neve) is bevontam és fogpiszkálóval rögzítettem a tortához. A bástyák tetejére zászló került, bár az egyik sajnos elveszett az úton egy kanyarban :)

A reggelinél a Nagyok azon vitatkoztak, hogy akkor ez most vár vagy kastély? Szerintetek?



4 megjegyzés:

  1. Réka a torta állati jó volt, és nem csak szép, hanem nagyon finom is, ezt nemrég állapítottuk meg Lacival. Köszi, köszi, köszi mindenki nevében!!!

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozik a Balogh-Magda család is! A gyerekek elámultak, és ettek, ettek... és persze emi, fenőttek is! Na, megyek, eszem még egy kicsit a hazahozott maradéknak nem nevezhető mennyiségű tortából. Evett belőle 19 ember, és a nekünk csomagolt maradékot is alig tudtam felhozni az emeletre.
    Viccet félre téve (az hogy kaptunk egy csomót belőle, az igaz) amikor Zsuzsiéknál bevittem a "maradékot" a kertből a házba, először azt hittem, hogy odaragadt a tálca az asztalhoz, olyan nehéz volt (a maradék :-)

    VálaszTörlés
  3. Ja, el is felejtettem: köszönjük mi is!

    VálaszTörlés
  4. Szerintem ez var. A kastelynak magas kecses csucsai vannak az en almaimban. Ez meg duci bastyas :)))
    Asszem muszaj lesz egy grillpartit rendeznem. A plussallataimat beszamithatjuk gyerekkent? :D

    VálaszTörlés