2010. március 23., kedd

Sárkánytorta

Már a holnap esedékes szülinap előtt hónapokkal mondogatta Dávid, hogy milyen tortát szeretne, természetesen hetente mást. Végül kikristályosodott a két befutó kedvenc: rendőrautó és tűzokádó sárkány. Némi szülői ráhatással végül a rendőrautó mellett döntött (mert ugye egyet kellett választania), és beleegyezett, hogy a sárkány majd a jövő évi bulira készüljön el. Persze már ekkor is pontosan tudtam, hogy meglesz bizony az a sárkány is, méghozzá pontosan a szülinapjára, a szűk körű, családi ünneplésre.

Mivel az elmúlt napok elég zűrösen teltek (beteg gyerekek, kevés alvás), anyu ajánlatát elfogadtam, a piskótát ő sütötte meg tegnap. Ma reggel megfőztem a pudingot, és amíg arra vártam, hogy kihűljön és a vajhoz keverhessem, nekiláttam a nagy feladatnak: sárkányt rajzolni. Ez lett a végeredmény:


Sajnos végül nem sikerült ilyen formájúra csinálni, mert a marcipán bevonásnál eltűntek a rajzon is kicsi rések: a sárkány nyelve és szája felső része közötti rés, és a taréj körüli rések sem sikerültek ilyen jól. Ahhoz, hogy ennyire aprólékosra meg tudjam csinálni, nagyobb piskótára, nagyobb tortára lett volna szükség. De akkor már tényleg tortamérgezésben halna meg a család, mert ennyit már mi sem tudunk megenni, pedig a bulira készült tortákból bőségesen adtunk a vendégeknek is to-go formátumban :)
Ezután körbevágtam a piskótát, kettévágtam, megkentem krémmel, egymásra illesztettem a rétegeket, és kívülről is bekentem csokikrémmel.


Először egy zöld borítást kapott,



erre kerültek a további színek, a piros és a fehér. Marcipánimádók előnyben, ugyanis például a sárkány nyelvénél három réget marcipán fedi a tortát :)
Dávid külön kikötötte, hogy pikkelyes, tűzokádó sárkány legyen ám majd a torta! Azok a fura hullámos vonalak hivatottak pikkelyként funkcionálni, a szájában a fogai közötti sárga szín pedig a tüzet képviseli.


1 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyi vagy, csak ámulok, azért ez sem volt kis feladat, Dávid biztosan odáig lesz érte!

    VálaszTörlés