2010. április 13., kedd

Hamis somlói



Anyu mindig arra tanított, hogy ételt soha nem dobunk ki, mert mindent fel lehet használni - de legalábbis meg kell próbálni!

Zsuzsi varródoboz tortájához kicsit túl sok piskótát sütöttem, és a krémből is többet csináltam, mint amit végül fel kellett használnom. Ma megkóstoltam, egyik sem romlott meg, úgyhogy nekiálltam agyalni, mire kéne felhasználjam őket. Végül úgy döntöttem, hogy amolyan somlói galuska módra összedarabolom a csokis piskótát, öntök rá a vaníliás krémből, és főztem hozzá meggyszószt is, hogy egy kicsit feldobja az ízét. A tetejét tejszínhabbal, meggyel és természetesen az elmaradhatatlan csokival - ezúttal reszelék formájában - díszítettem.

És akkor jöjjön a tanulság: a vaníliás krémet érdemes lett volna előtte átkeverni, egy kicsit fellazítani, hogy folyósabb legyen. A meggyszószba túl sok fahéjt találtam szórni, ezért az egésznek fahéjíze lett (de nem baj, mert szeretem a fahéjt:) ). Szerencsére a család megette, sőt agyon is dícsérték, úgyhogy hivatalosan én is jónak minősítem.

3 megjegyzés:

  1. EN is igy jartam :)
    De lusti voltam, igy csak tejszinhab es rumos meggy kerult a repatortara :D Koszi az otletet.

    VálaszTörlés
  2. Ja, csodaszep a blogod!!!!! Hogy csinaltad?

    VálaszTörlés
  3. Boci, köszi :) a Scrappigblogs.blogspot.com oldalon találtam, és ott le is írják (teljesen hülyéknek is követhető módon), hogyan kell idevarázsolni :) Még azért lenne pár dolog, amit alakítanék, de majd idővel megcsinálom (betűtípus, betűszín, stb)

    VálaszTörlés