2010. április 9., péntek

Varródoboz

Zsuzsi barátnőm csodálatosan varr (és hímez, süt, főz, alkot lásd kalmarsuzi.blogspot.com), és nemrégiben ünnepelte kerek szülinapját. Erre az alkalomra sütöttem neki egy nagyon személyes és egyedi tortát: egy varródobozt, benne tű, cérna, olló :)

A torta alapja csokispiskóta (az utóbbi időszak egyik legszebbre sikerült piskótája), rajta vaníliakrém (ez sajnos nem tartozik az utóbbi időszak kiemelten jóra sikeredettjei közé, mert túl sok pudingot adtam a vajhoz), a bevonat pedig természetesen marcipán.

A varródoboz teteje egy sima piskótalap vaníliakrémmel bevonva. Ezt borítottam be teljesen (tehát alul is) kakaóval házilag színezett marcipánnal, amire a virágokat szintén marcipánból vágtam ki. Cukormázzal rajzoltam a levelek erezetét és a kontúrokat. A doboztetőt alulról egy kartonpapír tartja ebben a szép formában :)



Maga a doboz két piskótalapból áll, közötte és körülötte krém. A második réteg piskótán van egy külső keret piskótából, így sikerült kialakítani egy mélyebb részt középen, amit rózsaszínnel (házilag festett szintén) vontam be, ez lett a doboz bélése, a keretet és a doboz külsejét barnával vontam be. Ebbe belső mélyedésbe marcipánból készítettem tűt, ollót és cérnát. A cérna úgy készült, hogy egy hurkapálcát vontam be fehér marcipánnal, utána pedig a kék marcipánt a lehető legvékonyabbra nyújtottam az ujjaimmal, majd rátekertem a fehér marcipánnal bevont hurkapálcára.



Végül ráillesztettem a doboz tetejét az aljának a szélére, alátettem a kartont, hogy ne dőljön el. Az utolsó lépés volt a végső díszítés: szalag marcipánból, rá apró gyöngyök :)





A képek sajnos nem lettek tökéletesek, mert még mindig vacak a gépünk, de Zsuzsi készített szép képeket, majd azokat is felteszem.

4 megjegyzés:

  1. Réka, csúcs egy csaj vagy!!:-)
    Köszönöm szépen még egyszer, nagyon nagyon nagy meglepetést okoztál, felejthetetlen az biztos!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm :) Örülök, hogy örömet szereztem vele Neked!

    VálaszTörlés
  3. én is szeretném látni, de sajnos csak a piros x-et látom a kép helyén :((((

    VálaszTörlés
  4. Basszus, most én sem látom a képeket!! Mindjárt megpróbálok ügyeskedni egy kicsit, hogy visszajöjjenek a képek!

    VálaszTörlés